top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverrianheimgartner

Weekoverzicht 8 - 14 februari


Iedere week komt er meer leven in de tuin, er is zelfs al wat kleur te vinden. Onze tuin ligt deels in de schaduw tijdens de wintermaanden, dus krokussen en sneeuwklokjes blijven wat achter ten opzichte van tuinen met meer zonuren. Op dit moment bloeien de schoenlappersplant, een paar lichtpaarse krokussen en enkele sneeuwklokjes. Langzaam kruipt de avondschemer ook wat verder op. Met droog weer loop ik regelmatig al even de tuin in om te kijken naar alle bolletjes die ik heb gepland afgelopen najaar.


Moestuinactiviteiten

Hiernaast een foto van de moestuin zoals die er nu bij ligt. Eronder een foto van de tuin in de nazomer. Eigenlijk is de benaming 'potager' beter, voor onze tuin, zeker omdat we nu ongeveer 4m2 aan moestuinbakken hebben (ik gebruik daarvoor de kweektafels van Elho, met kap) voor voornamelijk bladgroente. De tuin vooral voor bloemen, kruiden, fruit en groente -

zoals bonen, kolen, bieten en courgette - wordt

gebruikt. De kas is nu de plek voor koudkiemers zoals tuinbonen en erwten, maar ook aardbeistekjes, rozenstekjes, Oost-Indische kers, broccoli en de eerste lathyruszaailingen. Straks als de temperatuur stijgt en mijn tomaten-, peper-, paprika- en aubergineplanten te groot zijn voor binnen, verplaats ik ze naar de kas. Vorig jaar kweekte ik ook komkommer in de kas, maar dit jaar wil proberen die juist in de tuin te plaatsen. Hopelijk heb ik zo minder last van meeldauw. De tomaten gaan super in de kas, dus die krijgen daar een vaste plek, samen met wat basilicum en afrikaantjes. Meestal blijft de deur van de kas de hele zomer openstaan, zodat insecten in en uit kunnen vliegen.


Studio Loof en stronk

Journals

Dit jaar ben ik gestart met vier journals. Van boven naar beneden:

  • Hobonichi Weeks 2024: dagelijkse agenda, to do's, overzicht van swaps (ik ben lid geworden van swapbot)

  • Hema bujo: tuinjournal, waarin ik alle tuinactiviteiten noteer. Ik schrijf er ook recepten in, plak foto's en maak tekeningen van planten, vogels etc.

  • Midori Traveler's Notebook regular: mijn studiejournal en reisjournal

  • Leren omslag om een Leuchturm A5: mijn bullet journal met maandelijkse visionboards, ideeën voor de studio, challenges etc.




Nog een paar dagen en dan is het voorjaarsvakantie!






2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page